Jel Akünün Bakımı Nasıl Yapılır?

Sulu akülerin aksine jel akünün ekstra uygulanacak herhangi bir bakıma ihtiyacı yoktur. Akünün içine su yada başka bir madde eklenmesine gereksinim duyulmaması sebebiyle jel akü bakımsız akü olarak da adlandırılmaktadır.

Sulu akülerden değişik olarak jel akü valf olarak adlandırılan minik boyutlu havalandırma pencerelerine sahiptir. Bunun sebebi ise jel akünün içindeki elementlerin yoğunlaşıp dönüşmesi üstüne kurulu olan bir işleyişe haiz olmasıdır. Bu işleyiş şekli sebebiyle akünün içerisindeki gazların dışarı çıkısı en az seviyededir. Nadir olarak aşırı yüksek basınçlı ortamlarda bulunulması halinde gaz çıkışı görülebilir. Bu nedenle jel akünün bakımı yapılırken valflerin zorlanmaması, açılmaya çalışılmaması gereklidir. Aksi şekilde akü içerisindeki gaz dışarı menfaat ve akünün kullanım ömrü azaltılmış olur.

Buna ayrıca jel akünün bakımının yapılması için akünün kutup başlarının pak bulunmasına itina gösterilmesi ve muayyen aralıklarla akünün elektrolit seviyesinin ölçülmesi gerekir.

Jel Akünün Avantajlı Yönleri Nelerdir?

Akünün içindeki elektrolitin jel kıvamlı olması yardımıyla en düşük yada en yüksek sıcaklıkta bile yüksek bereketli olarak çalışır.

Jel elektrolit yardımıyla buharlaşma problemi ortadan kalkar ve aküye saf su takviyesi yapılmasına gerek kalmaz. Bu yönüyle kullanması çok pratiktir.

Sulu akünün enerji üretim kapasitesi 50 amper iken jel aküden 80 amper düzeyinde bir enerji elde edilebilir. Bu yönüyle öteki akülere kıyasla 75 kat daha yüksek bir performansa sahiptir.

Jel kıvamlı aküler sulu akülere bakılırsa sızdırma ihtimalinin daha düşük olması sebebiyle muhit dostu olarak nitelendirilir.

Diğer akülere kıyasla jel aküler titreşime, sıvı temasına, aşınmaya ve darbeye karşı daha dayanıklıdır.

Kurşun asit türündeki akülere bakılırsa daha uzun ömürlüdür. Jel aküler uzun seneler süresince kullanılabilir.

Kolaylıkla şarj edilir ve öteki akülere kıyasla daha verimlidir.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir